ЦСКА изигра слаб мач, но спечели последната си контрола от лагера в Холандия. “Червените” биха трудно шестодивизионния немски тим Зонсбек с 2:1. И трите гола паднаха през първото полувреме, като за българите се разписаха Станислав Костов и Жуниор Мораес, а Браник поради вратата на Здравко Чавдаров. За Мораес това е първо попадение с червената фланелка.

Милен Радуканов бе заложил на резерви и младоци, след като вчера основният състав игра с Де Граафшап и падна с 0:3. Младият специалист заложи на Здравко Чавдаров, а като десен бек изненадващо започна Четин Садула. Останалите в защита бяха Павел Виданов, Джони Кабрера и Адемар Жуниор. Петър Стоянов и Томи Костадинов играха като опорни халфове, а по крилата Александър Якимов и Антон Карачанаков. Нападението водеше Жуниор Мораес, който бе подпомаган от Станислав Костов.

Мачът започна в много ниско темпо. В 14-ата минута ЦСКА откри резултата чрез Станислав Костов, който направи хубав самостоятелен пробив. След гола срещата стана още по-скучна, а играчите в червено не показаха с нищо, че заслужават да са в първия отбор. В 41-ата минута Мораес бе съборен пред наказателното поле и вкара от прекия свободен удар. Радостта на тима бе кратка, тъй като в ответната атака Браник изненада Чавдаров с удар по земя от границата на наказателното поле.

На почивката Радуканов направи само една промяна, като новото попълнение Саша Живец влезе на мястото на Павел Виданов. Вторите 45 минути бяха по-добри за ЦСКА. В 60-ата минута Карачанаков проби и подаде на Костов, който удари греда. В следващата атака Карачанаков се разписа, но голът му бе отменен заради засада.

До края на срещата Мораес бе активен и тормозеше защитата на съперника. Той направи два сериозни пропуска, макар че излизаше очи в очи с вратаря.

ЦСКА си тръгва от Холандия на 26 юли с положителен баланс - 4 победи, 1 равен и 1 загуба. На 30 юли тимът играе с Литекс за Суперкупата на България, а на 2 август е официалното представяне на тима за новия сезон срещу гръцкия Атромитос.

Мачът по минути тук

ЦСКА – ЗОНСБЕК 2:1
1:0 Станислав Костов (14), 2:0 Жуниор Мораес (42), 2:1 Браник (43)

ЦСКА:
1.Здравко Чавдаров, 2.Павел Виданов (46 - 77.Саша Живец), 22.Петър Стоянов, 33.Джони Кабрера, 3.Адемар, 13.Томи Костадинов, 16.Александър Якимов, 17.Четин Садула, 20.Антон Карачанаков, 10.Жуниор Мораес, 14.Станислав Костов

Зонсбек: 1.Енкел, 2.Хан, 5.Ягенбург, 6.Берлинден, 8.Шмитц, 11.Майне, 12.Ранкел, 13.Рорбах, 14.Йоленбех, 18.Браник, 19.Исайлович

Стадион: Помощен терен в Зонсбек