Асеновец (Асеновград) се намира в труден период и е пред угрозата да не стартира пролетния дял на Югоизточната "В" група, пише zona90.com. Причината е, че предвидените 80 хиляди лева за 2016 година ще бъдат редуцирани до 30 хиляди, допълва изданието. Тимът е на шесто място след есенния дял от сезона с 30 точки и е един от стабилните в групата. Пропадна и контролата с "Ботев" (Пловдив).

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов обаче е на мнение, че Асеновец ще продължи да съществува: “Футболният отбор на Асеновец ще продължи да функционира нормално”, заяви пред zona90.com. "Предложени са 80 хиляди лева за футболния отбор в докладната записка, внесена от мен. Какво ще гласуват съветниците вече е въпрос на тяхно решение? В моята докладна записка средствата за футболния клуб дори се увеличават“, допълни Караиванов.

"Вчера се срещнах с представители на футболния клуб и коментирахме точно тази тема. Моето предложение е да се запазят средствата за футболния клуб. Ако има промяна във финансирането, аз ще търся начини, за да се запази дейността на клуба. Асеновец е клуб с добри резултати през годините, а футболът в нашия град е традиционен спорт. Ще търсим и спонсори“, допълни още градоначалникът.