Отборът на Бойко Борисов Витоша (Бистрица) елиминира Пирин (Благоевград) от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, надделявайки с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време не беше излъчен победител - 2:2.

"Орлетата" започнаха по-активно, но вратарят на Витоша Минев отрази удари на Христо Огнянов и Иван Йовчев. Стражът на Пирин Богданов също спаси опасен удар на Симеонов. Все пак "орлетата" поведоха с гол на Костадин Велков в 36-ата минута, който наказа грешка на бранителите на гостуващия тим. Две минути по-късно обаче Кръстев изравни след добавка от близко разстояние - 1:1.

През второто полувреме Шопов проигра най-доброто положение за домакините, след като влезе на скорост в наказателното поле, но центрирането му пред голлинията не бе достатъчно силно и Огнянов не само, че не можа да вкара, но и бе контузен от бранителите на гостите, пише е-79. Драматичен бе краят на срещата, като двата отбора си размениха по още един гол в рамките само на 2 минути след две дузпи, отсъдени от дупнишкия адвокат и общински съветник Йонко Гергов.

Най-напред в 79-ата минута Кръстев вкара за Витоша, а секунди след това Манол Занев оформи крайното 2:2. По регламент при аматьорите не се играят продължения и така се стигна до дузпите. При тях футболистите на Витоша реализираха и четирите си удара от бялата точка, докато Любо Васев и Иван Йовчев пропуснаха за Пирин. Както е известно, в отбора от Бистрица е картотекиран и премиерът Бойко Борисов, който обаче така и не се появи на стадион "Христо Ботев".