ФК Кюстендил беше спрян по пътя към полуфиналите на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, след като загуби с 1:4 от Витоша (Бистрица). Гостите, в чийто тим е картотекиран премиера на България, пристигнаха на стадион "Осогово" без Бойко Борисов, но това не се отрази на крайния изход на двубоя.

Срещата, която бе наблюдавана от около 300 фенове, започна с лек превес на домакините, но първи до гол стигнаха гостите. В 24-ата минута Сергей Ташков вкара за 0:1 след пряк свободен удар от 30 метра.

Второто полувреме започна по най-неприятния начин за лидера в областна футболна група "Осогово". Играчите на Бистрица удвоиха своята преднина в 48-ата минута, след удар от границите на наказателното поле и лек рикошет се разписа Мартин Григоров, пише е-79. Надеждите на домакините за обрат или поне равенство и евентуално изпълнение на дузпи се събудиха в 51-ата минута. След разбъркване най-съобразителен се оказа Асен Гайдарджиев, който намали на 1:2.

Силите и огромното желание за нещо повече на играчите на Кюстендил обаче не бяха достатъчни и въпреки няколкото опасни ситуации, не стигнаха до изравнителен гол. От своя страна гостите вкараха още два във вратата, пазена от Николай Георгиев. В 73-ата минута Димитър Кръстев направи резултата 1:3 и отново той фиксира крайното 1:4 в 80-ата.