Прословутата бдителност в щаба на Подгорец (Коларово) донесе служебна победа с 5:0 над Илинден (Ключ) и 200 лева глоба за отбора от родното село на национала Спас Делев. Футболистите от Ключ първоначално спечелиха мача от пиринската бундеслига с 3:2, но в редиците им под чужда картотека бе юношата на Пирин 2001 Андон Дафков, който по-рано през сезона игра с Беласица в Югозападната "В" група.

Бившият футболист на третодивизионния Места (Хаджидимово) Джевдет Адъров, който в момента играе в пиринската бундеслига с екипа на Бистрица 2008 (Абланица), наби гоцеделчевски рефер само няколко седмици след като бе амнистиран от Областния съвет на БФС-Благоевград и текущото му наказание от 1 година беше намалено наполовина.

Инцидентът стана на мача от зона "Места Изток" с гостуващия тим на Родопи (Сатовча), завършил 1:1, пише "Струма". Дисциплинарната комисия към областната централа отново спря състезателните права на Адъров за 12 месеца, а от ръководството на БФС-Благоевград се зарекоха, че повече компромиси с невъздържания състезател няма да има и той ще изконсумира санкцията докрай. За 1 г. е одрусан и съотборникът му Ерол Асанов, който също участва в саморазправата с арбитъра в Сатовча.