Бдин не успя да привлече в отбора желаните футболисти и ще стартира в Северозападната Трета лига с ограничен кадрови състав. Председателят на управителния съвет на клуба Павел Петров разкри, че видинчани имат амбиция да запазят мястото си в Топ 5 от миналия сезон, а при възможност – да атакуват Топ 3.

„При разговорите с набелязани играчи те споделят, че условията, които им предлагаме са добри, но въпреки това предпочитат да се установят в отбори по-близо до родните си места. Основният ни проблем е недостигът на кадри, а причината за него – отдалечеността на Видин“, призна Петров пред „Конкурент“.

„Момчетата направиха много добра подготовка под ръководството на старши треньора Борислав Борисов. Програмата ни за есенния полусезон също не е лоша. Започваме с гостуване в Козлодуй и домакинство на новака Янтра (Полски тръмбеш). В третия кръг се срещаме със Севлиево, който ще е сред основните ни конкуренти за призово място. В тази графа попадат също Кариана, Вихър (Славяново) и Спартак (Плевен)“, допълни шефът на Бдин.