ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Полицията в Скопие съобщи, че нападателите на българина Драгомир Андонов, който беше наръган с нож в столицата на Северна Македония, са били идентифицирани и ще им бъдат повдигнати обвинения. Властите обявиха и причините за арестуваните на 19 фенове на Левски. Те са били задържани за различни прояви преди и по време на мача от Лигата на конференциите в столицата на Северна Македония, в който „сините“ се наложиха с 2:0 над Шкупи. По-рано стана ясно, че българите са държани при изключително мизерни условия в полицейските управления в югозападната ни съседка.

„На 27.07.2023 г. във връзка с футболната среща между отборите на Шкупи и Левски от София бяха задържани 19 фенове от България, поради нарушение на обществения ред и спокойствие преди и по време на мача. От тях осем души са арестувани за насилие по време на спортна среща, двама за физическо нападение над полицейски служители, извършващи служебни действия, и девет за агресивно поведение спрямо униформени служители. След документиране на случая срещу тях ще бъдат внесени съответни преписки. 
Около полунощ полицейски служители от Скопие арестуваха и двама фенове на Шкупи, които нарушиха обществения ред и мир с физическа саморазправа. Те също са задържани и ще бъдат повдигнати обвинения.
Във връзка със съобщеното в 18:38 ч. на ул. „Цветан Димов“ физическо нападение над четиримата български граждани, при което е използван и остър предмет, и българският гражданин Д.А. са му нанесени тежки телесни повреди, след предприетите мерки и действия е установена самоличността на по-голямата част от нападателите и случаят е изяснен, след което ще бъдат повдигнати обвинения. Пострадалият Д.А. е преместен в болница „Свети Наум Охридски” и е в стабилно състояние”, обявиха от полицията в Скопие.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Прокуратурата в столицата на Северна Македония е издала съответните наредби и насоки за идентификация на лицата, които са участвали в сблъсъка преди мача между Левски и Шкупи, пише в съобщение на властите в северномакедонската столица.

„С цел потвърждаване на самоличността на гражданите, които са участвали в сблъсъка и които, според първоначалната информация, не са били част от базата местни фенове, както и за пълното изясняване на инцидента, са събрани улики, които ще бъдат предмет на експертиза. Осигурени са и видео записи от близките обекти и от камерите на системата „Сигурен град“, пише още в съобщението.

Български футболни фенове бяха нападнати снощи в квартал „Чаир“ в Скопие минути преди началото на двубоя в столицата на Северна Македония. Болница „Св. Наум Охридски“ потвърди, че е приела 29-годишен български гражданин, ранен с хладно оръжие в корема. Той е извън опасност за живота към момента.

Общо 21 са арестуваните снощи футболни фенове, като 19 от тях са българи.

Атмосферата се нажежи още преди началото на мача с неуместни коментари и съобщения в социалните мрежи, както и коментари на български фенове пред местни медии. Срещата между Левски и Шкупи от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите на стадион „Тодор Проески“ в Скопие беше определена от УЕФА като двубой с висок риск. До сблъсъци след мача, който приключи с резултат 2:0 в полза на българския отбор, не се стигна.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!