Пореден талант на Спартак (Пловдив) ще пробва късмета си в чужбина. 17-годишният офанзивен халф Венцислав Гюзелев преди броени дни се е завърнал от тестове в испанския втородивизионен Алкояно, научи plovdivutre.bg. Пробите на поредното откритие на треньора Митко Джоров са били уредени от бившия футболист на Литекс и "Ботев" (Пд) Мариян Тодоров.

По време на 7-дневния си престой в Испания, Венци е взел участие в контрола между дублиращия отбор на Алкояно и представителния тим. Испанците са харесали младока, като са заявили, че за евентуалното му привличане ще има яснота през януари. От стадион „Тодор Диев” изтече информация, че Гюзелев е получил покана за проби и от друг тим от Сегунда дивисион - устремилият се към елита Елче. Остава само да бъде уточнена датата на повторното му заминаване за страната - световен и европейски шампион във футбола.

През този сезон Гюзелев е сред дузината юноши на Митко Джоров от набор 94 и 95, които играят за представителния отбор на „гладиаторите” в Югоизточната „В” група. През миналия шампионат в Елитната юношеска група до 17 години, когато Спартак завърши на второ място, Гюзелев стана голмайстор с 25 попадения на сметката си. Други две открития на Митко Джоров - 17-годишният офанзивен халф Лъчезар Ангелов и 16-годишният нападател Серафим Михайлов пък пробваха късмета си зад граница през лятото. Лъчо мина проби в доста клубове, сред които бяха Фейенорд, Кьолн, Дуисбург и Бохум, а Серафим беше тестван от Фенербахче и Олимпиакос (Пирея), като преминаването му в гръцкия гранд на този етап пропадна заради претърпяна операция на ходилата. И на двамата им престоят нови тестове из Европа през зимата.