Мемориален комплекс в чест на легендата на българския футбол и Локомотив (София) Никола Котков ще бъде открит на 28 юни (неделя) от 12:00 часа в София.

Трафопост на ъгъла на улиците "Никола Котков" и "Хаджи Мано Стоянов" в ж.к. "Надежда" 1 е преобразен с цветни графити и ликове на незабравимия играч.

Инициативата е по повод 49-ата годишнина от трагичната гибел на Никола Котков и Георги Аспарухов-Гунди, загинали в автомобилна катастрофа на 30 юни 1971 година.

"Трафопостът е своеобразно платно на любовта на "железничарите", каза Радослав Сапунджиев, представител на привържениците на Локомотив София.

Проектът е иницииран и изграден от УО "Железни Бригади", Официален фенклуб "Локомотив София" и локомотивската общественост с подкрепата на Район "Надежда".

Официални гости на събитието ще бъдат президентът на Обединени спортни клубове "Локомотив-София" Даме Стойков, изпълнителният директор на ФК Локомотив София - Бойчо Величков, представители на районна администрация "Надежда", футболисти на Локомотив София, легенди на клуба и гости.

След официалното откриване на комплекса ще се проведе шествие и полагане на венци пред паметника на Никола Котков на улица "Калотина" в ж.к. "Надежда 1".