Представителите на сдружение „Сини сърца“ разкри пред „Гонг“ подробности за бъдещия музей на Левски, който ще бъде разположен в Сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“. Идеята е музеят да бъде открит за последния домакински мач на „сините“ срещу Славия на 21 май.

„Музеят вече е изграден като помещение. Вече се работи по интериорния дизайн и се изработват местата, където ще бъдат изложени предметите. Събираме артефакти с историята на Левски. Ние сме готови да разговаряме с всеки, който е съпричастен към историята на клуба. Музеят е 200 кв. метра, но в не може да се каже, че е голям. Все пак Левски е клуб на повече от 100 години. Историята е разпиляна. Клубът не притежава кой знае какви интересни артефакти и снимки, да не говорим за документи. Като изключим вероятно една прословута телеграма на Боркиша след първия мач на Левски в чужбина“, разкри Илия Христов.

„Нашето сдружение е с амбицията да събира артефакти, които са свързани с историята на Левски. Музей не се прави за два месеца. Много неща са разпилени. Особено при смяната на стария музей на спортния клуб Левски. Има много неща, които са се изгубили. Разговаряме със собственици на такива артефакти, на наследници на бивши играчи. Имаме идея периодически да се канят легенди, които да се срещат с юношите и да разказват за паметни мачове, в които са участвали. В рамките на около месец да организираме тържествена среща с участниците от мача с Барселона и да се отбележи 40-годишнината от този велик мач от историята на Левски“, заяви Христов.

„Ние разбираме каква значимост има музея за историята на отбора. Ние сме общество от левскари. Надявам се, че всеки един ще спомогне, за да подчертаем такива моменти от историята на Левски“, допълни Светлозар Фортунов.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!