Созопол ще посрещне Чирпан в мач от последния кръг на Югоизточната “В” група на новоизградения ултрамодерен стадион. Двубоят е в неделя от 19,30 часа и ще се играе на електрическо осветление.
 
Съоръжението все още не е в завършен вид, тъй като има доста работа по трибуните. Освен това предстои изграждането и на тренировъчни игрища, уточни изпълнителният директор на клуба Румен Димов пред БТА.
 
“Като тревно покритие и компютърно обслужване на водонапоителната система, мисля че нашият стадион е най-модерният в България. Въпреки че проектът все още не е в завършен вид, решихме да изиграем мача срещу Чирпан най-вече заради гражданите на Созопол, които са зажаднели за футбол", коментира Румен Димов.
 
"След мача продължаваме работата по новите трибуни, козирките и помощните игрища. Трибуните ще бъдат издигнати, а отдолу ще бъдат административната част, съблекалните, складовете. Капацитетът на съоръжението ще бъде за 2500 зрители. Ще построим и два паркинга, двуетажни, един за 120 коли и един за 140. Когато съоръжението бъде окончателно завършено, ще кандидатстваме за лиценз от УЕФА", допълни шефът на клуба.