Футболна академия БАРСА БГ откри врати на територията на София. За първи път в България се дава уникалната възможност на деца и юноши да усъвършенстват максимално своите технически и тактически умения. В специализираната школа се залага на допълнителни тренировки, които ще помогнат за развитието на техниката, бързината, координацията и креативността на бъдещите футболни звезди. Неин основател е бившият футболист на ЦСКА Йордан Христов, който след дългия си престой зад граница ще пренесе в България методиките на най-реномираните европейски школи.
 
“Който иска да достигне поне наполовина нивото на Лео Меси и останалите футболни асове, проходили от прословутата школа на Барселона, нека се обади на телефони 0888 13 13 04, 0878 710 813 и 0899 79 97 10”, съобщи Йордан Христов пред БЛИЦ. Той добави и електронен адрес за контакти: [email protected].
 
Подборът на млади таланти на възраст от 7 до 16 години ще се проведе в продължение на пет дни (6 – 10 август) на балона в спортния комплекс “Царско село”. Първият кастинг е в събота (6 август) от 10 часа.