ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Постъпката на Пламен Илиев продължава да е актуална тема в българския футбол. Вратарят на “Левски” получи наказание от два мача заради действията си срещу Николай Маринов от “Ботев” (Враца). Стражът изпусна нервите си и изрита два пъти падналия на земята противник, след като по-рано той му връхлетял с крак в тялото. Пламен Илиев пропуска дербито с Лудогорец в Разград в неделя и на негово място титуляр за “Левски” ще излезе Ивайло Василев. Кой по-подходящ да коментира ситуацията с двамата вратари от бившият им треньор Димитър Тодоров. Той отгледа Пламен Илиев като дете във Видима-Раковски, а след това работи и с Василев.

“Учуден съм от Пламен, директно ви казвам. Не съм очаквал подобно нещо. Той израсна пред очите ми, дойде в Севлиево на 13-14 годинки, дете още. Никога не е правил подобни неща, сега се прояви като хулиган. Учуден съм обаче от друго, защо съдията Ахмед Ахмед не го изгони с червен картон. После се питаме и вайкаме защо чуждият рефер изгони Иван Бандаловски срещу Дания. Тук понякога и жълти картони не им дават за подобни нарушения, а на Пламен Илиев постъпката е недопустима”, заяви Димитър Тодоров пред БЛИЦ.

000000000000000000000000007.jpg 
“Както избухна срещу “Ботев” (Враца), така ще го направи и друг път. Мислех, че като е в “Левски” и вече пази доста време, е натрупал опит. Трябва да поработи върху психиката си, да сдържа нервите си”, коментира още бившият наставник на Видима-Раковски.

“Аз взех Ивайло Василев във Видима, когато продадохме на “Левски” Пламен Илиев. Първо беше втори вратар, тъй като имах Пламен Колев. Ивайло игра няколко мача, има качества. Ако трябва да ги сравнявам, Пламен Илиев е по-добър в играта с крак. По-бърз е, защото е по-нисък и пъргав. Ивайло Василев обаче е по-висок, има добър рефлекс, още не може да се каже, че е безгрешен при излизанията, там леко му куцат нещата. Има качества, прекрасно момче е, пожелавам му успех в неделя. Все някога трябва да бъде хвърлен на лъвовете. Сега Пламен Илиев е наказан, но може и да се контузи. Тогава нали трябва някой да излезе и да застане на вратата”, каза още Димитър Тодоров.

“Очаквам равностоен мач между Лудогорец и “Левски”. Който обаче няма да реши първенството. И ЦСКА водеше с 8 точки пролетта, но загуби титлата. В момента всеки отбор в България от “А” група може да победи противника. Това обаче не означава, че има конкуренция, просто нивото е по-ниско и силите са изравнени”, завърши специалистът.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ