Обявеното за 29 февруари общо събрание на акционерите в Локомотив (София) ще бъде отложено. То ще се проведе през март, като най-вероятно това ще стане след средата на месеца. Още преди няколко дни треньорът Тони Велков загатна, че събранието няма как да се проведе на датата, която обяви Николай Гигов на първото заседание на 9 януари.

Причината за отлагането е забавяне на вписването на промените в ръководството на Локомотив в Търговския регистър. От съвета на директорите на 9 януари излязоха общо 6 човека. Към останалите трима - Гигов, Георги Божов и Николай Николов, се присъедини само един - сменилият Иво Тонев като изпълнителен директор на „железничарите" Георги Марков. На предстоящото събрание през март ще бъде изчистена 2011 година. Очаква се в съвета на директорите да влезе поне още един нов член. Това ще е представителят за България на германския спортен концерн „Пума" Валентин Николов.

Още през ноември миналата година Гигов заяви, че ще продължи да финансира Локомотив само при положение, че отборът се върне да играе домакинските си мачове на „Локомотив". „Червено-черните" обикалят столични стадиони от лятото на 2010 година. Съоръжението в „Надежда” ще бъде отворено, макар и частично, за първия домакински мач на тима в началото на март. Секторът с козирката ще остане затворен заради опасност за зрителите./БЛИЦ