Церемонията по награждаването на “Футболист на годината” за 2011 г. ще бъде преместена от 22 декември за 27 декември. Причината е желанието на организаторите всички национални състезатели и потенциални призьори да присъстват на събитието. Предварително обмислената дата стана невъзможна, след като точно за 22 декември бе насрочено българското дерби от 1/8-финалите за купата на Холандия между Твенте на Ники Михайлов и ПСВ на Станислав Манолев. Повечето срещи ще са на 20- и 21-и, но точно националите се срещат на 22 декември.

Организаторите реагираха бързо, ориентирайки се за церемония на една от малкото възможни дати, непосредствено след Коледа. 27 декември е удобен и за българите във Висшата лига на Англия. Манчестър Юнайтед на Димитър Бербатов, Астън Вила на Стилиян Петров и Болтън на Мартин Петров играят съответно срещу Уигън, Сток Сити и Нюкасъл на 26 декември, а следващите им двубои са на 31 декември, пише вестник "24 часа".

Церемонията на 22-и щеше да се окаже поне без една основна фигура в тройката, тъй като Ники Михайлов е считан прогнозно за сигурен в топ 3 на “Футболист на годината” заради изявите си на вратата на Твенте.

Тази година феновете номинират с гласовете си претендентите за №1 на сайта www.futbolist1.bg. След два дни Бербатов води с троен аванс пред Стилиян и Ники.

Гласуването на феновете продължава до 4 декември. След това 20 номинации ще бъдат дадени на 200 журналисти, които ще определят крайното подреждане.

УЧАСТВАЙТЕ В АНКЕТАТА НА БЛИЦ ЗА НАЙ-ДОБРИЯ И НАЙ-ПРОВАЛИЛИЯ СЕ БГ ФУТБОЛИСТ ЗА 2011