Бдин (Видин) победи като гост Боруна (Царева ливада) с 3:2 в среща от 29-ия кръг на Северозападната трета лига. Головете за успеха на водения от Николай Цветков-Демона отбор отбелязаха Ивайло Иванов, Валдемар Лашков и Тома Ушагелов. 

Трите точки осигуриха на Бдин титлата в сезон 2022/2023 и класирането във Втора лига. Кръг преди края на първенството тимът от Видин е със 73 точки на върха и няма как да бъдат изместени от втория Локомотив (Горна Оряховица), който изостава с 4 точки.

През този сезон, в който видинчани честват 100-годишнината на клуба, главно с местни футболисти и няколко класни външни попълнения, Бдин се представи стабилно, взе победи срещу преките си конкуренти и заслужено си гарантира промоция във Втора лига. До момента в първенството Демона и компания имат 24 победи, 4 загуби и едно равенство.

Така 35-годишният Николай Цветков, който спечели Купата на България с ЦСКА през 2016 г., направи отличен треньорски дебют. Играещият наставник на Бдин напълно оправда доверието на ръководството на клуба и на видинските фенове не само с подготовката и мотивацията на отбора, но и със силните си изяви в халфовата линия. 

Идната събота (3 юни) Бдин е домакин на Павликени в протоколна среща от последния кръг на първенството, която трябва да се превърне в празник за футболните привърженици от Видин с очакваното награждаване с шампионската купа и златните медали.