Офанзивният халф на ЦСКА Стефано Белтраме поднови тренировки вчера. Той ще попадне в групата за вечното дерби, но дали ще е титуляр, ще се реши в часовете преди срещата.  Мачът е утре от 16:15 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Белтраме е имал оплаквания в глезена, поради което не попадна сред 18-те за мача с Локомотив (Пловдив). Италианецът сам е казал на щаба, че не се чувства на 100% и е по-добре да пропусне срещата. Сега обаче той е на разположение.

Около стартовите 11 на "червените" има две дилеми - кой да играе зад нападателя и отляво по атката. В случай, че Белтраме остане на пейката, то като офанзиен халф ще действа Тиаго Родригес. Португалецът направи добро включване като резерва срещу Локо (Пд) и вкара красив гол за крайното 1:1. Тиаго не е бил титуляр в официален мач през 2020-а. Той има 3 попадения срещу Левски - разписа се на два пъти при 2:2 на 21 октомври 2017 г. и още веднъж при 2:0 на 21 май миналата година.

Другата въпросителна е за левия фланг, където опции са Евандро, Енрике Рафаел и Едвин Джеси. И тримата бяха използвани на тази позиция след паузата в шампионата, но никой от тях не впечатли. Евандро е с едни гърди пред останалите с оглед факта, че играе най-често отляво, а и е полезен в дефанзивен план. Плюс за него е и головият му нюх. Той сложи край на дългата си суша при 1:0 над Витоша (Бистрица) на 6 юни.

Трима от ЦСКА висят с жълти картони - за Греъм Кери, Рубен Пинто и Евандро. При нова санкция те ще пропуснат полуфиналния реванш с Ботев (Пловдив) за Купата на 24 юни. 

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020