Младите таланти набор 2007 година от ФК Арес (София) се представиха отлично на турнир в Гърция. Родната школа бе единствената чуждестранна, която бе поканена от организаторите.

Арес успя да достигне до финал, който бе загубен с 2:4. Преди това в групата си момчетата на треньора Росен Танев успяха да запишат само победи, преминаха успешно и полуфиналите, за да стигнат до сребърните медали.

В груповата фаза Арес победи последнователно Иракли, Врасидас и Македоникос 08. На полуфинала съперник бе Александрополи. Редовното време завърши при резултат 1:1, а Арес достигна до финал след изпълнение на дузпи. Финалът беше с Македоникос 07 и бе загубен с 2:4. За представянето на финала се отрази и малкото време, което имаха за почивка българските таланти.

"Много съм доволен от децата. Представиха се на високо ниво. В Гърция липсваше напрежението, което показваха на част от мачовете в България. Тук има напрежение в мачове с ЦСКА и Левски, докато в Гърция те показаха качествата си. 

Ние сме школа на едва 8 месеца и сме много доволни от това, което направихме", сподели пред БЛИЦ треньорът Танев.

"Показахме атрактивен и атакуващ футбол. В Гърция залагаха на сила и тактика, а аз тренирам децата да усъвършенстват техниката си и да играят по-отворено, атакуващо и на скорост", допълни младият наставник.

От клуба съобщиха също така, че набират деца набор 2007,08,09,10 и 11. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ