Състав на Софийски Районен съд отложи делото на футболистите на Левски Юсеф Рабех и Рашид Тиберканин са сбиване с таксиметров шофьор за 8 юни, като молбата за отлагането бе внесена от защитата на мароканците.

Двама се появиха навреме за насроченото заседание, придружени от адвокатката на Левски и преводача на играчите. Двамата адвокати, които защитаваха Рабех в предишното му дело за шофиране в нетрезво състояние, не присъстваха днес заради ангажименти покрай друго дело в Плевен и от тяхно име на 16 април е постъпила молба за отлагане на днешното заседание на друга дата.

Съдът уважи молбата на защитата и насрочи делото за 8 юни от 15:15 часа, информира БГНЕС. Таксиметровият шофьор Румен Христов, който участва в сбиването с футболистите и който е единствен свидетел по делото, също присъства днес, но след като съдът обяви своето решение, той заяви на съдията, че няма да може да присъства на определената следваща дата.

Съдът обясни на свидетеля, че пред него стоят два варианта. Единият е да бъдат приети предишните му показания от досъдебното производство, но той може да бъде призован и при негово неявяване на 8 юни, той ще си носи съответните последици - глоба и принудително довеждане в залата на следващата определена дата. Двамата футболисти на Левски участваха в сбиване в центъра на София, недалеч от Националния дворец на културата на 3 ноември миналата година. Инцидентът стана на кръстовището на булевард "Витоша" и булевард "Пенчо Славейков".

Двамата марокански футболисти се удариха в таксиметрова кола на компанията "Радио СВ такси", без обаче да има сериозни щети и някой да е пострадал. Това обаче даде повод да се стигне до обидни реплики между таксиметровия шофьор и футболистите. Много бързо на мястото на инцидента пристигнаха няколко полицейски екипа и два автомобила на Бърза помощ. Преди пристигането на полицейските екипи се е стигнало до размяна на няколко шамара между двете страни.