Димитър Христолов временно отърва кожата по делото, заведено от предпоследния кандидат-купувач на Ботев - Ирена Кръстева. Всяко първо заседание на магистратите в дела срещу бизнесмена се отлагат. И днес, Христолов и адвокатите му приложиха коронния номер с процедурни трикове, само и само делото да се затлачи във времото, информира news4000.eu.

Защитниците на Христолов забелязаха, че единият от двамата призовани свидетели е привикан от Пловдивския окръжен съд не по надлежния ред. Вторият пък представи медицинско, че е тръшнат на легло от върлуващия в Пловдив грип. Така съдът за няколко минути реши, че делото на Ирена Кръстева срещу Христолов ще се отложи за след Димитровден на 27 октомври от 15 часа.

Софиянката съди бизнесмена за проваления предварителен договор от 14 октомври 2008 г. за покупко-продажбата на клуба.

Сделката трябваше да се финализира пред софийски нотариус на 21 декември миналата година, но Христолов предяви още финансови претенции и отказа да се раздели с акциите си. Президентът на "жълто-черните" не върна капарото от 750 000 лева на Кръстева, както и парите за издръжката на Ботев през есенния полусезон. /БЛИЦ