Двубоят между Локомотив (Мездра) - Спартак (Плевен) от започващото в неделя (18 август) първенство на Северозападната "В" група е отложен. Допълнително ще бъде уточнена датата на провеждането му. Това потвърди днес председателят на Зоналния съвет на БФС-Велико Търново Георги Велинов. Поводът за промяната е липсата на съдебно решение за Спартак (Плевен). Клубът все още е с неясно бъдеще, чака се сливане с ФК Сторгозия.

Обединението може да стане реалност на Общото събрание на ФК Сторгозия, което трябва да се проведе утре (15 август) от 16:00 часа. Дори всичко по време на събранието да протече по план, ръководството на новия обединен клуб ще разполага само с ден (16 август) да внесе в съда документацията, в която трябва да бъде вписан Управителния съвет ОФК Спартак – Плевен. Съдебното решение за регистрацията обаче няма как да излезе още на същия ден.

Ръководството на Локомотив (Мездра) показа феърплей, уважавайки проблемите на Спартак. Ако "железничарите" бяха отказали да се отложи срещата, щяха да я спечелят служебно. Ако до 23 август (петък) не излезе съдебното решение за ОФК Спартак, може настоящата ситуация да се повтори и за срещата от 2-ия кръг с Видима-Раковски (Севлиево)./БЛИЦ