Глобите в "Левски" ще бъдат отменени чак след деветия кръг, ако дотогава сините печелят мачовете си, включително и Вечното дерби с ЦСКА, пише „Тема спорт”.

Това е решението на ръководството след срамното отпадане от Сараево за Лига Европа. Имало е идея за съкращаване на срока, но Иво Тонев е останал недоволен от играта на отбора в събота в Монтана.

"Левски" е домакин на Черно море, гост на Берое, домакин на Пирин (Гоце Делчев), символичен гост на Локомотив (София), домакин на Литекс, след което идва ред на сблъсъка с ЦСКА.

Ако всички тези мачове бъдат спечелени, футболистите ще започнат да получават освен пълните си възнаграждения и бонусите за брой изиграни мачове и отбелязани голове.

Сега те взимат редовно пълния размер на заплатите си, но ръководството реже премиите и годишните траншове, които са разхвърляни по месеци.

Някои от агентите на играчите вече заявиха, че синият клуб няма право да санкционира клиентите им с 50 процента от възнагражденията, защото това е против правилата на ФИФА и те могат да разтрогнат договорите си по вина на клуба.