ЦСКА посреща Литекс в дербито на 12-ия кръг на "А" група. Двубоят е от 19:30 часа и се очаква с огромен интерес не само заради спортно-технически причини, но и заради завръщането на бившият играч на "червените" Джаксън Менди.
 
В битка се хвърлят първият и петият в класирането. ЦСКА ще защитава първата позиция в класирането, но и с мисълта за дербито с "Левски" в следващия кръг. Литекс пък ще опита да възстанови самочувствието си срещу лидера в таблицата, след като тръгна лошо в шампионата.
 
ЦСКА е в серия от три поредни победи в шампионата, докато Литекс е колеблив в изявите си.
 
Треньорът на "червените" Стойчо Младенов има въпросителна в отбрана и тя е кой да партнира на Александър Тунчев. Вариантите за това са Апостол Попов или хърватинът Мариан Оршулич. Колегата му Красимир Балъков също има проблем в защита, където все още не е ясна централната двойка.
 
Освен заради играта, вълнения по трибуните ще има и заради бившият играч на "армейците" и сега стълб в отбраната на Литекс Джаксън Менди. Той и Омар Косоко избягаха от "Българска Армия", за да подсилят съперника, което им донесе към негативи от "червената" публика. Бенинският нападател пропуска мача, но агитката на "Армията" вече се точи на Менди.
 
Балансът на двата тима преди мача е 43 мача, 17 победи за ЦСКА, 12 равенства и 14 успеха за Литекс, голова разлика 45-42 за "червените.
 
стадион: "Българска армия"
19:30 часа, пряко по ДИЕМА
съдия: Никола Попов
 
Вероятни състави:
cska.JPGЦСКА: Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч, Стивън Сънди, Борис Галчев, Тони Силва, Жуан Фелипе, Луис Соарес, Сержиу Буш
Резерви: Колев, Апоспол Попов, Причиненко, Маркиньос, Еденилсон, Витанов, Карачанаков
Контузени: Валентин Илиев, Маркович, Йоахим, Милисавлевич
Наказани: Няма
 
lit.jpgЛИТЕКС: Винисиус Баривиера, Антон Недялков, Пламен Гълъбов, Джаксън Менди, Страхил Попов, Никола Колев, Петър Златинов, Кристиян Малинов, Петрус Бумал, Данило Асприя, Джордан
Резерви: Конов, Горанов, Божиков, Руменов, Ангелов
Контузени: Косоко, Цветков, Евгени Александров
Наказани: Няма
 
Любопитни факти:
*7 от 17 победи на ЦСКА над Литекс са с резултат 1:0
* ЦСКА е лидер в класирането в 9 от досегашните 11 кръга на "А" група, докато Литекс е достигнал пика си с втората позиция в два кръга.
* Литекс е в серия от 5 поредни мача без победа срещу ЦСКА (равенство и 4 загуби).
* Последният успех на ловчанлии е на 2 март 2013 година, но е постигнат на "Българска армия".
* ЦСКА е с най-резултатното нападение в "А" група - 24 гола (средно по 2,18 на мач).
* ЦСКА е и с най-добра защита у нас - 6 гола (0,54 на мач).
* Литекс има само една победа като гост от началото на сезона.