На Лаута отново се задейства детектор на лъжата. Това се случва малко повече от месец, след като през истинската машина преминаха всички футболисти и треньори на Локо (Пловдив). Сега обаче импровизираният тест е насочен към запалянковците, които искат да се снабдят с билет за битката за Пловдив срещу "Ботев" в неделя. Целта на феновете на "черно-белите" е чрез кръстосаните разпити да се открият прикриващите се фенове на "канарчетата", които искат да се сдобият с пропуск за пловдивското зрелище, което ще се състои на "Лаута", пише "7 дни спорт". Още от четвъртък, когато билетите бяха пуснати в продажба, солидна комисия от фенове на "черно-белите" провежда строг пропускателен режим пред входа на магазина за фен артикули на "Лаута", където се продават билетите. Целта е да не се продават пропуски на хора от агитката на съперника.

На кандидатите за билети се задават редица въпроси сред, които са: Кажи състава на Локомотив от последния мач… Изпей песента за Христо Колев… Покажи си членската карта към някоя от групите… Или просто – обади се на приятел, за да те препоръча…

От пускането на билетите в продажба тестът не са издържали над 200 мераклии да влязат на дербито, като 90% от тях са разпознати като бултраси. От Лаута разказаха, че е имало и комични ситуации, при които фен на "Ботев" се е провалил на детектора, след като не е посочил правилно трите трибуни на стадиона – Бесика, Спортклуб и Централна.