Доскорошния халф на Берое Слави Жеков ще играе от нови сезон във Верея (Стара Загора), който си извоюва промоция за Югоизточната "В" група. Освен, че ще бъде на терена Жеков ще е и помощник на треньора Кольо Христов.

Както е известно, ръководството на Берое не предложи нов договор на Слави Жеков след края на шампионата, въпреки че е един от любимците на публиката. Халфът е юноша на старозагорския клуб и близо 10 години игра за Берое.

"Въпреки всичко си оставам бероец и се надявам един ден отново да се върна в любимия си клуб. Готов съм да го направя по всяко време, но ако от ръководството ме поканят", каза Слави Жеков.

Верея стяга сериозна селекция за участието си във "В" група и в състава си привлече защитниците от "Ботев" (Гълъбово) Тодор Динчев и Атанас Рибарски, Николай Янков от Тунджа (Ямбол) и халфът от Нефтохимик Александър Дерменджиев.

Президентът на клуба Галин Михайлов е поставил високи цели за предстоящия сезон и според него Верея трябва да завърши в петицата. Ремонтните работи на клубния стадион в старозагорския квартал "Кольо Ганчев" вървят по план и вече са изградени съблекалните, ще бъдат поставени и трибуни за 300 човека, а до 15 септември ще бъде монтирано и осветлението на клубното съоръжение.