Нефтохимик започна подготовка с 28 футболисти. Новите са 9, като сред тях се набиват на очи отписаните от "Левски" и Литекс - Жак Коен и Янаки Смирнов.

Преди началото на заниманието отец Радослав отслужи водосвет за здраве и успехи на футболистите и привържениците на отбора. На пресконференция преди тренировката наставникът Димчо Ненов обяви, че целите на отбора да атакува първото място и промоция за "А" група остават. Той е удовлетворен от това, че все повече футболисти проявяват интерес към отбора и затова не е случайно, че Нефтохимик започва с толкова сериозна група от играчи.

"Спрели сме се на млади и перспективни футболисти, които да получат равен шанс за изява", каза Ненов.

"Всички започват от едно ниво. Аз ще остана верен на принципите си и ще разчитам не на имена, а на играчите, които се влагат най-много в тренировките и са най-подготвени за двубоите”, каза още треньорът.

Преди началото на заниманието всички футболисти преминаха през „кантара” пред погледа на помощник–треньора Тихомир Тодоров.

„Повечето от играчите поддържат форма от десетина дни и затова няма такива, които са с наднормено тегло”, отчете треньорът на вратарите.

Все още Нефтохимик търси вратар, който да заеме мястото на все още лекуващия контузия Цветан Димитров. Най-вероятния избор ще бъде този на Янко Георгиев от Черноморец, но засега се чака решението на другия бургаски тим.

Новите в Нефтохимик:

Стамен Ангелов – халф, юноша на клуба, играл в Черно море
Васил Калоянов – нападател, идва от Славия
Янаки Смирнов – 20 г., юноша на Литекс, нападател
Хюсеин Филипов – 20 г., юноша на Сливен, външен халф
Йордан Апостолов – 24 г. – юноша на "Левски", халф
Адриан Божков – 23 г., халф, играл в Несебър
Жак Коен – 18 г. – юноша на "Левски", идва от Израел, нападател
Милен Гамаков – 18 г., халф, Черноморец
Валентин Маринов – 22 г. ЦСКА, Лугано, нападател

Нефтохимик ще тренира двуразово до заминаването на лагер в Правец на 1 февруари. Първата контролна среща на отбора ще се играе на 26 януари - срещу Созопол. Мястото и началния час на двубоя ще бъдат съобщени допълнително.