Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, временно изпълняващата длъжността областен управител на Кюстендил Даниела Годинова и кметът на общината Петър Паунов прерязаха лентата за новите седалки на стадион "Осогово" в Кюстендил.
http://e-79.com/images/news/925/0075925/75925-01_ministar.jpg
Преди повече от месец секторите на южната трибуна бяха реновирани, като бяха поставени 9000 седалки с облегалки. По дължината на зеления фон с жълто е изписано името на спортното съоръжение. Самият ремонт е финансиран от спортното министерството и е на стойност 178 000 лева.

Министърът изрази задоволство от новата визия, като подчерта, че това е първият етап от ремонта на стадиона. Той допълни, че в следващия министерството ще осигури средства за тартановата лекоатлетическа писта и изграждане на помощно игрище, което ще е с размери 90/60 метра и ще се построи над основния стадион. На този етап се отлага поставяне на осветление на стадиона.

"Средствата са осигурени от непотърсените печалби от Спортния тотализатор. За тази година те са 3,5 млн. лева. Нещата се движат нормално и мисля, че успяваме. За осветлението ще са необходими малко повече средства, но то ще се изгради при завършването на останалите неща", заяви пред е-79 министър Свилен Нейков.