Докладната записка за концесията на стадион „Лудогорец Арена” беше оттеглена от кмета на Разград Валентин Василев. Предложението беше прието с огромно мнозинство на днешното заседание на общината.

Василев заяви, че оттеглянето на докладната от негова страна не е изненадващо, а разумен ход. Той обясни, че се е запознал с предложенията на съветниците и счита, че неговата роля е да направи нужните промени, които след повторно съгласуване със съответните министерства да предложи отново на Общинския съвет за гласуване. Д-р Василев отбеляза, че не може да се ангажира със срок за съгласуване на процедурата, тъй като не зависи от общинското ръководство.

"Много граждани заявиха интерес от промяна в ситуацията, сега аз и моя екип ще преразгледаме докладната записка, ще видим спорните моменти и евентуално при положителен резултат от министерствата, продължаваме процедурата", допълни д-р Василев.

Изпълнителният директор на ПФК "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че оттеглянето на докладната за концесията на стадиона е положителен знак от страна на кмета. Той изрази надежда, че промените, които ще бъдат направени в докладната, ще са на база на обсъжданията в комисиите по собственост и по законност в Общинския съвет.