Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Бившият национал на Нигерия Кристиян Ободо е на път да стане футболист на ЦСКА, разбра БЛИЦ. Дефанзивният полузащитник в момента е без отбор, след като за последно игра в италианския Лече през миналия сезон. За “жълто-червените” Ободо записа 20 двубоя и игра заедно с българина Валери Божинов. Ръководството на ЦСКА вече е в напреднали преговори с нигериеца и ако всичко се развие по план, ще се стигне до подписване на договор.

Ободо беше на проби в ЦСКА през 2001 година, но не остана в Борисовата градина. След това направи кариера в Италия, премина през Перуджа, Фиорентина, Удинезе, Торино и Лече. Ободо беше част от състава на Удинезе, който игра срещу “Левски” за Купата на УЕФА през пролетта на 2006 година.

Любопитна и в същото време неприятна история се разигра около нигериеца само преди около един месец. При завръщането си в родната Нигерия халфът е бил отвлечен. Кристиян е измъкнат от колата си от група маскирани пред църква в град Уари и е откаран в неизвестна посока. Два дни след това семейството на Ободо плати откуп в размер на 150 хиляди евро и той беше освободен./БЛИЦ