Тодор Киселичков вече не е старши треньор на втородивизионния Добруджа. Специалистът е бил освободен след последния мач от сезона срещу Монтана вчера, загубен от домакините с 0:2 в Албена.

Киселичков призна пред местни медии, че още преди двубоя е бил информиран от ръководството на Добруджа, че пътищата им се разделят.

„Искам да кажа, че пътищата ни с Добруджа се разделят. Бях уведомен от ръководството преди мача”, заяви специалистът.

Киселичков припомни, че е трябвало да стопи 11 точки разлика до челните места и открои трите ключови мача, които са се оказали решаващи – загубата от Дунав като гост с 0:2, пропусната домакинска победа над Септември (0:0) и загубата от Марек с 1:2, в която, по думите на Киселичков, „жълто-зелените“ са допуснали два леки гола. Именно в тези три поредни двубоя – между 30 и 32-ия кръг, Добруджа загуби шансове да се бори за промоция в елита.

Тодор Киселичков е петият старши треньор на „жълто-зелените“ за последните 13 месеца.

Припомняме, Сашо Ангелов бе заменен от Стефан Славов в началото на април 2023 г. След края на сезон 2022/2023 тимът бе поет от Диян Божилов, който стартира новия сезон с 2 победи, 2 равенства и 1 загуба, и бе освободен „заради незадоволителни резултати“, въпреки че тимът се намираше на 3 точки от второто място.

Помощникът на Божилов Радомир Тодоров го наследи на поста през август и води „жълто-зелените“ до първите два мача от 2024 година. В края на февруари бе заменен от Тодор Киселичков след домакинска загуба от Спартак (Плевен) с 0:1 и равенство като гост на дубъла на ЦСКА 1948 – 1:1.