Почти всичко в българския футбол за този сезон стана ясно след изиграването на срещите от последния 30-и кръг на Втора лига.

Лидерът Царско село завърши сезона с хикс 2:2 като гост на Струмска слава и със 76 точки влиза директно в Първа лига. Интригата преди започването на срещите беше дали Арда (Кърджали) няма да изпревари Монтана за второто място, но това не се случи. Монтанчани победиха с 2:1 като гост закъсалия Несебър и го пратиха при аматьорите, запазвайки второто място с точка пред Арда, който победи Ботев (Гълъбово) също като гост (3:2).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Така на баражите за влизане в Първа лига Монтана ще срещне Витоша (Бистрица) в четвъртък 20:00 часа, а Арда ще се бори със Септември в сряда от 18:30 часа на неутрален терен.

Освен Несебър, от Втора лига изпада и тимът на Добруджа, който научи съдбата си още в миналия кръг, но все пак стигна до 2:2 като гост на Литекс, прекъсвайки серия от три поредни загуби.

Припомняме, че освен победителите в баражите за влизане в Първа лига, сред неизвестните в родния футбол, които трябва да паднат са: 1. Кой ще е шампион? (Лудогорец или ЦСКА) и 2. Кой още ще играе в Лига Европа? (Левски или победителят от Славия - Етър, които се срещат тази вечер). Мачът между "сини" и "бели" или "лилави" за Европа ще се играе във вторник от 20:00 часа.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019