Част от двубоите на ЦСКА и Левски в груповата фаза на Лига Европа вероятно ще бъдат излъчвани по ТВ+. Това обяви журналистът Георги Коритаров, който от известно време насам работи там, в предаването “Спортна треска”. Цифровият канал имаше правата и за срещите на „червени” и “сини” в квалификациите на турнира.

В Лига Европа ЦСКА ще играе срещу Порто, Бешикташ и Рапид (Виена), а на Левски предстоят мачове със Спортинг (Лисабон), Лил и Гент.

Около ТВ+ се заформи страхотна дискусия и феновете са страшно недоволни. Той е достъпен само в мрежата на "Булсатком" и много зрители не видяха ЦСКА и Левски в квалификациите на турнира, както и мача Англия - България (4:0) преди два дни.

Шефът на спорта в националната телевизия Методи Манченко обясни, че БНТ държи правото на пръв избор на по един двубой от всеки кръг. Така на 16 септември от „Сан Стефано” ще транслират картина от срещата Левски – Гент. Мачът е от 20,00 часа. От 22,00 часа пък TВ+ вероятно ще предава пряко гостуването на ЦСКА на Бешикташ в Турция. За да се случи това обаче, от ТВ+ ще трябва да платят на Ринг и Про.бг, които държат телевизионните правата на евромачовете на"сини" и "червени".

Според все още непотвърдена информация БНТ ще дава домакинските срещи, а цифровият канал гостуванията на двата гранда./БЛИЦ