ЦСКА пак може да напусне “Българска армия” и да играе мачовете си на Националния стадион “Васил Левски”. Причината е, че клубът няма договор за ползване на стадиона. Споразумението, въз основа на което ЦСКА игра няколко мача в своя дом в края на миналия сезон, изтече и не е подновено. “Червените” все още има да плащат на държавата.

Министър Свилен Нейков също потвърди новината. “Съоръжението в момента е държавно и всичко останало е интерпретация. Анексите на ЦСКА изтекоха с миналото първенство. До момента не е платена сумата, която трябваше, за да прехвърлим стадиона и Панчарево на "червените". Обадиха ми се, че миналата седмица ще платят, но не го направиха. Така не знам как е подписан договорът за този концерт", обясни Свилен Нейков, цитиран от "24 часа".

Правителството одобри отдаването на базата за 30 години, при положение че се изплати остатъкът от наема за ползването му и концесия на плаж край Северното Черноморие, в който е участвала и фирмата "Титан Спорт". Ръководството на ЦСКА има срок до 15 юли да заяви в БФС стадион, на който ще играе домакинските си мачове през новия сезон./БЛИЦ