Виктор Гончаренко е сред вариантите за треньор на българския шампион Лудогорец. Според информацията на колегите от "Гонг" вече е воден разговор със специалиста от Беларус. Той е добре познат у нас, след като начело на БАТЕ Борисов отстрани "Левски" и Литекс в евротурнирите и вкара отбора в групите на Шампионската лига.

Именно опитът, който натрупа в Европа, е основната причина ръководството на разградчани да се свържат с него. В момента той е свободен, след като Спартак (Москва) не се нае да го назначи.

Доскоро се твърдеше, че Лудогорец ще бъде воден от испанец или португалец. Тези преговори обаче не срещат положителна посока. През последните дни се спрягат имената Хосе Мари Бакеро и Ектор Купер.

Вчера, с официално съобщение до медиите, шампионите обявиха, че се намират в напреднала фаза около новия треньор. Неговото име обаче ще бъде обявено едва когато договорът бъде подписан. А до това ще се стигне при изчистване на всички детайли по стратегията за развитие на клуба.

За последно Виктор Гончaренко бе треньор на Кубан (Краснодар). През 2008 година поставя рекорд за най-млад наставник в груповата фаза на Шампионската лига. Тогава, начело на БАТЕ Борисов, той е на едва 31 години.

Преди да поеме отбора през 2007-а, специалистът е помощник в белоруския тим. Начело с Гончаренко БАТЕ става шампион на Беларус през 2008, 2009 и 2010 година. През 2008 година Гончаренко успява да класира тима си в груповата фаза на Шампионската лига, с което БАТЕ се превръща в първия белоруски отбор, играл на този етап от турнира.

През 2011 специалистът отново записва името си в историята на местния футбол, след като БАТЕ играе 1/16-финал в Лига Европа след знаменита победа с 4:1 над АЗ Алкмаар в груповата фаза.