Крайните защитници на Левски Живко Миланов и Веселин Минев ще продължат да бъдат съотборници, но не в Левски, а в гръцкия ПАОК, пише в. „Тема Спорт”. Двамата са наблюдавани на няколко пъти от емисари на гръцкия тим по време на мачовете на „сините” в Лига Европа.

Въпреки слабото представяне на Левски в турнира скаутите са останали доволни от изявите на двамата национални бранители. Процедурата по тяхната продажба вече е задвижена, като ПАОК са изпратили конкретна оферта за двамата.

Гърците са готови да платят за Миланов сумата от 300 000 евро, а за Минев – 200 хиляди. Вероятността да се стигне до подобен трансфер е твърде голяма предвид желанието на ръководството на „сините” да се раздели с някои от основните си играчи. Засега Батков съумява да връзва бюджета с парите от достигането до плейофа за групите на Шампионската лига и влизането в Лига Европа в размер на 3 милиона евро.

Известно е, че интересът към Живко Миланов от страна на гръцките тимове датира от година насам. В един момент най-близо до подписа на футболиста бе АЕК, но Батков отказа да го пусне поради липсата на негов заместник. От десния защитник се интересуваха Лестър, Кьолн и Киево. Що се отнася до Минев, той бе влязъл в полезрението на италианския Виченца./БЛИЦ