Треньорът на Пирин (Гоце Делчев) Яков Папарков заяви, че до началото на първенството в "А" група отборът му ще се подсили с още трима нови футболисти, които да вдигнат още повече нивото. Младият специалист остана доволен от играната днес контрола със Славия, завършила 1:1.

"Получи се добра контрола. Стана тактически мач, без много голови ситуации. Първото полувреме Алба, който е на проби при нас, пропусна сам срещу вратаря. Двата гола в мача паднаха след заучени комбинации. След изравнителния гол за нас на Петър Лазаров имахме още две положения. Виктор Шишков засече с глава хубаво центриране, но Георги Петков спаси удара му, а в самия край и Свилен Щерев направи също пропуск", коментира Папарков.

Спецът добави пред agencia.bg, че както в предишната контрола с Монтана, завършила също при резултат 1:1, се дава повече шанс на тези, на които ще се разчита през сезона, и редуцира до минимум смените. Колкото до французина Алба шансовете му да остане са минимални, но за него Папарков ще се произнесе в края на седмицата.

Наставникът добави, че има други варианти и се преговаря с трима нови играчи, които да вдигнат нивото на отбора.

Следващите контроли на Пирин (ГД) са на 2 и 4 август - срещу Беса (Албания) и кипърския Арис (Лимасол).