Локомотив (Пловдив) приема днес ЦСКА от 19:30 часа в мач от 28 кръг на Първа лига. При домакините има сериозни сътресения в последните дни. Едуард Ераносян напусна след загубата с 0:5 от Левски. Все още „смърфовете” нямат треньор, като почти сигурно ще бъде използван лицензът на Стоян Колев.

Гостите от София пък пристигат със сериозни кадрови проблеми. Контузени са Конов, Бумал, Александър Г еоргиев, Милчо Ангелов и Каранга, а наказани – Арсенио Нунеш и Божидар Чорбаджийски. Очаква се на върха на атаката да действа Густаво Кулма.

Големият парадокс при него е, че до момента той е голмайстор на ЦСКА от началото на сезона. Кулма има 5 попадения, но не се е разписвал от 1 декември 2016 година. Вече повече от четири месеца футболистът няма гол. Кулма се надява да прекъсне 780-минутната си голова суша или точно 13 часа. В този „сух” период Кулма бе използван по фланга и като централен нападател.

Другата опция на Стамен Белчев за върха на атаката - Кевин Кубемба, изобщо не се е разписвал от началото на сезона. Конгоанецът записа участие в 7 от 8-те пролетни мача и има 371 минути. През пролетта най-резултатни са Кирил Десподов и Руй Педро. И двамата вкараха по 3 гола през 2017 година.

Днес от 19:30 часа
Стадион: „Локомотив”, Пловдив
Съдия: Станислав Ставров
Пряко по Диема спорт

Резултат с изображение за фк локомотив пловдивЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): Пиргов, Крумов, Виданов, Котев, Горанов, Йевтоски, Траянов, Бакалов, Умарбаев, Кики, Камбуров
Резерви: Кацарев, Шоко, Везалов, Луке, Мартинович, Серджо, Велковски
Контузени: няма; Наказан: Марчев
Треньор: Стоян Колев

ЦСКА: Китанов, Манолев, Бодуров, Перес, Недялков, Симао, Пинто, Меркадо, Педро, Десподов, Кулма
Резерви: Слави Петров, Александър Дюлгеров, Гълъбов, Кристиян Малинов, Никола Колев, Кевин Кубемба, Тонислав Йорданов
Контузени: Александър Конов, Петрус Бумал, Александър Георгиев, Милчо Ангелов, Кевин Каранга
Наказани: Арсенио Нунеш, Божидар Чорбаджийски
Треньор: Стамен Белчев

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига