Селекционерът на ЮАР Карлос Алберто Парейра бе доволен от изявите на своите играчи по време контролата с България (1:1). Той обаче призна изненадата си от доброто, макар и дефанзивно представяне на тима на Станимир Стоилов.

“България игра изключително добре и би трябвало да сме доволни от нашето представяне. Този отбор наподобява на съперниците, които ще срещнем на Мондиал 2010. Българите играха прекалено защитно и това ни попречи в атака. Важното е, че контролирахме играта”, заяви бразилският специалист.

“Всички видяхте, че отборът на ЮАР прогресира. Не бяхме уплашени от съперника играхме много добре през първото полувреме. Втората част беше трудна, защото направихме много промени, но аз трябваше да дам шанс на играчите. Доволен съм, защото това е нивото, което ще срещнем на Световното първенство”, допълни селекционерът, извел Бразилия до световната титла през 1994 г.

“Трябва да работим повече върху проникването и да включваме крайните защитници в атаката. Хубаво е, че започваме да налагаме нашия стил върху другите отбори”, заяви още Парейра./БЛИЦ