Левски все пак ще получи пари от продажбата на Николай Михайлов от Ливърпул в Твенте. Както е известно, през 2007 година "сините" изненадващо трансферираха юношата си в английския гранд за около 350 000 евро.

"Мърсисайдци" веднага го преотстъпиха в Холандия. В клуба от Еншеде синът на Борислав Михайлов все още не може да се наложи, тъй като е резерва на титуляря Сандер Бошкер. Мениджърът Стив Макларън обаче настоява да задържи българина в редиците си, защото в негово лице вижда заместник на ветерана.

Сега Твенте откупува Михайлов от Ливърпул, а изданието "Liverpool Echo" (на втората снимка) съобщава, че в касата на "мърсисайдци" ще постъпят 1,5 милиона паунда, което е близо пет пъти повече, отколкото англичаните платиха на Левски за националния вратар на България.

Информациите от вчера бяха, че Михайлов-младши преминава без пари в Твенте, което изначаваше, че в касата на "сините" няма да постъпи нищо. Сега обаче на "Герена" доволно потриват ръце, тъй като ще получат полагащия им се процент от трансферната сума. При продажбата на таланта в Ливърпул през 2007 година "сините" изрично настояли в договора му да има клауза, която гласи, че запазват част от правата на своя юноша.

Николай Михайлов вече е уточнил личните си условия с Твенте и днес трябва да подпише договор за срок от 3 години. /БЛИЦ