Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Доста странни мачове се изиграха в поредния кръг от първенството на Елитната юношеска група до 19 години. Получиха се съмнителни резултати, което отново буди подозрения за манипулиране на футболни срещи при подрастващите с цел печалби от залози.

Най-големият цирк пак беше в "Надежда", където преди месеци имаше грандиозен скандал в мач на Локомотив (София) със Спортист (Своге). Сега старшата възраст на "железничарите" домакинства на Спартак (Плевен) и победи с 5:0. Или по-точно гостите пуснаха 5 гола...

"На това място трябваше да има репортаж от двубоя. Да, обаче, добри или лоши, сме спортен сайт, а не такъв за футболни циркове. Дано хората от цирка не се почувстват засегнати, те са истински професионалисти и шоумени, a случилото се на помощното игрище в "Надежда" бе позорно. През седмицата президентът на плевенчани Иван Динов афишира желание за промени и почна да прави някои. Явно няма да мине само с треньорска смяна, ако наистина иска да върне към живот славната някога плевенска школа", пише на сайта за детско-юношески футбол viasport.bg.

"До 20-ата минута всичко изглеждаше "борбено". В 21-ата резултатът вече бе 2:0. След това футболист от Спартак си изкара червен картон. Много глупаво на пръв поглед. Нататък няма вече какво да се каже - бързи голове след почивката, нелеп автогол - пълна програма. Съмнителни типове имаше и на мача в "Надежда". Същите, които вече от доста време идват на даден мач, проверяват дали всичко е "наред" и си тръгват. Никой не опитва да ги спре, на никой не му пука. Знаете какво направиха подобни лица през пролетта на същия терен в края на мача Локо - Спортист", добавя присъствалият на мача в "Надежда".

На "Герена" също беше интересно. Старшата на "Левски" разби с 10:0 Любимец. Хеттрик направи Кристофър Димитров, а по два пъти се разписаха Цветелин Чунчуков и Борислав Цонев. Останалите голове са дело на Радослав Цонев, Кристиян Димитров и Пламен Илиев. Странното е как отбор, победил "Ботев" (Пловдив) с 3:0 на старта на сезона, пада с 0:10 в четвъртия кръг, пък било то и на "Герена".

На награждаването след последния двубой миналия сезон, Викторио Павлов каза следното: "Играхме мачове, в които и аз самият се чудех толкова ли са слаби противниците или има нещо друго. Искам да вярвам, че бяха слаби..."

Елитна юношеска група - 4 кръг:
Локо (Сф) - Спартак (Плевен) 5:0
Черно море - Видима-Раковски 5:2
"Ботев" (Пд) - Черноморец 4:1
Пирин 2001 (Бл) - Спартак (Вн) 5:1
Литекс - ЦСКА 3:2
"Левски" - Любимец 10:0
Славия - Велбъжд (Кн) 1:1
"Ботев" (Враца) - Чавдар (Етрополе) 0:3