Скандална случка беляза градското дерби в женския ни футбол между ЖФК Бургас и ЖФК Нефтохимик, научи БЛИЦ СПОРТ. Мачът от 8-ия кръг на родното първенство трая едва 6 секунди и е на път да счупи рекордите за най-късо продължила футболна среща.

Причината за пародията на терена във Ветрен стана скандалното поведение на "зелените". Нефтохимик се яви за мача с едва 7 състезателки, а фарсът очевидно беше предварително планиран.

Една от футболиските на "шейховете" се "контузи" още след първия съдийски сигнал. Травмата й дойде без да има какъвто и да е контакт с когото и да било. Близо 4 минути на "пострадалата" се оказваше лекарска помощ, след което съдията Валентин Станчев от Сливен взе правилното решение да даде край на мача. Както е известно, правилникът гласи, че един отбор не може да продължи с шест или по-малко състезатели на терена.

Очаква се на ЖФК Бургас да бъде присъдена служебна победа. А символичните домакини бяха настроени за градско дерби. Нагласата им беше да запишат изразителна победа срещу селекцията на Нефтохимик, която е на дъното в класирането с голова разлика 0:47 след 5 загуби в първите си 5 мача. За "зелените" играят предимно 12-15-годишни и младата формация не може да се противопоставя на съперниците си.

ЖФК Бургас пък е пети в класирането с 10 точки от 5 мача, на 6 от лидера ЛП Суперспорт.