Партия Българска социалдемокрация (БСД), председател на която е Александър Томов, опроверга информацията, че бившият президент на ЦСКА е присвоил 12 милиона лева от трансфери на играчи на “червените”.

Днес във в. “Меридиан Мач” бе публикувано изказване на настоящият бос на “армейците” Димитър Борисов. В него шефът на “Титан” твърди, че Томов не е внесъл в касата на клуба нито стотинка от 12-те милиона лева постъпили от продажбата на играчи. Според декларацията на БСД, пред тях Димитър Борисов е отрекъл подобно изявление.

Декларацията на Партия Българска социалдемокрация

Във връзка с появилата се в медийното пространство информация, днес, свързана с името на г-н Александър Томов и неговото управление в ПФК ЦСКА АД бихме искали да изясним, че става въпрос отново за абсолютна дезинформация и измислица.

Цитираният настоящ президент Д. Борисов отрече пред нас да е правил подобно изказване.

Същевременно трябва да заявим, че абсолютно всички средства от трансфери са влизали само и единствено в касата на ЦСКА, а г-н Томов и други служители на ЦСКА не са взимали средства от комисионни, въпреки това многократно да е било тиражирано. Ако някой твърди обратното ще трябва да го докаже в съда по най-бързия начин.

Ако г-н Борисов действително не е правил подобно изказване то следва да го опровергае по подходящ начин.

Жалко е, че медиите се използват за подобно дезинформиране, чиято цел очевидно не е случайна и е свързана с нежелание за плащане.

НАЦИОНАЛЕН ПРЕСЦЕНТЪР
ПАРТИЯ БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ
ОФИС АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ