Бившият футболист на ЦСКА Петър Витанов коментира актуални теми около клуба от Борисовата градина. Юношата на „армейците“, известен като Патрика, смята, че любимият му тим е подарил две-три от 13-поредни титли на Лудогорец.  Роденият на 19 март 1967 година Витанов, вкарал 4 гола във вечното дерби, гостува в актуално студио „Дерби“ с водещ Георги Сименов-Мейса.

 „Спор кой е ЦСКА няма. Такъв спор няма. Отборът от планината си е в планината. Там ще си остане. Негативно беше тръгването на ЦСКА през сезона, естествено. Когато тръгна негативната серия, веднага започна да се коментира кой докара новия треньор и т.н. Ако се бяха взели под внимание мненията на хора като Лъчо Танев, може би щеше да е друго. Стипич не беше известен дори на журналистите. Винаги съм казвал, че българин трябва да е треньор на ЦСКА. Любо Пенев за мен е професионалист. Не прави чест на Локомотив Пловдив, ако изкарват неща от кухнята. Томаш също е добър вариант за ЦСКА.

В Левски и ЦСКА трудно изчакват феновете. Томаш има картбланш, младо момче е. Да не стане така, че да го похарчим при първите негативни резултати. В момента играта не е важна, а точките. Красивата загуба никой не я помни. Томаш мисля, че може да се справи. Целта е винаги да сме номер 1, и при Левски е така. Матиас Фаетон една година е 0, дано тази година проличи нещо. За новите още нищо не можем да кажем, трябва да се сработят. Това са професионалисти, трябва бързо да влизат в част. Класата на Делова си пролича във Варна. Чужденците трябва да разберат, че ЦСКА е марка и трябва да се доказваш. Трябва търпение, зимата може би ще има още две-три попълнения, нещата за мен напред куцат още.

За да има футбол в България, трябва да работят школите и да се дава шанс на младите. Барселона винаги налага свои кадри, не казвам, че имаме база за сравнение, но дори такъв голям отбор налага млади. Чужденецът трябва да бъде на 150% по-добър от българските футболисти. Младите трябва да получат шанс и малко да бъдат изчакани. Един мой съименник не беше одобрен в ЦСКА, отиде в Локомотив Пловдив и стана национал. В националния отбор половината играят във втора дивизия навън. Искам да видя 11 българи да играят в ЦСКА, това е моята мечта. Подготовката на младите кадри трябва да върви по методиката на първия отбор.

Две-три от титлите на Лудогорец са подарени от ЦСКА според мен. Да не се връщам към дузпата на Иван Турицов, преди това пак пропуснахме дузпа. Дълъг е шампионатът, Лудогорец според мен е преодолим отбор. Лудогорец имаше добри успехи, защото дълги години ЦСКА и Левски бяха слаби. Лудогорец е добър бизнес план, явно успешна методика имат. Видимо Левски засега играят добре, противопоставят се. За мен скрит фаворит е Черно море, Илиан явно работи добре. Ботев Пловдив има солиден треньор, вървят нагоре в точковия актив. Постоянството е важно.

Политиката на Славия се доближава до моите виждания, за вътрешните сътресения в клуба – те си знаят най-добре. Не е хубаво тези неща да излизат в медиите, седнете и се разберете като мъже. Тези скандали не влияят добре на отборите. Случилото се в Спартак Варна не е приемливо, едно време и в Левски се случи подобно нещо. Президентът Георги Иванов е много прав – ако извадят Спартак и Локомотив, какво правим? Това ще опорочи първенството“, добави бившият нападател на червените.

„Винаги ми се иска ЦСКА да е първи. Нека първо стигнем четворката, да съберем точки, тогава ще мислим за нещо съществено. И Ванга, Бог да я прости, нямаше да може да каже къде ще завърши отборът. Говоря за ЦСКА от „Армията“, не за другия отбор. Реално ЦСКА може да се намеси в битката за призовите места, всичко си зависи от отбора. Да вметна нещо – в днешно време футболистите са малко лигльовци. Работата на треньора свършва до тъчлинията“, завърши Петър Витанов.