Треньорът на ЦСКА Павел Дочев заяви, че не е доволен от играта срещу Интер Баку (0:1), но все пак похвали момчетата за старанието в първата си контрола.

“Създадохме 3-4 положения, от които трябваше да вкараме поне един гол. Получихме нелепо попадение. Имаме още работа и има какво да се желае от играта ни. Без да извинявам момчетата, още не са свежи, изморени са, тромави са. Вижда се, че нямаше лекота в играта, движеха се трудно. Мисля, че можеше да избегнем тази загуба. Имахме няколко положения, категорично повече от противника. Трябваше да вкараме минимум един гол. Като дойде фазата, в която трябва да сме по-свежи, ще бъдем и по-точни. Не съм доволен от играта, но момчетата се постараха, поне в това отношение не мога да ги упреквам. Все пак това е първа контрола, за мен бе важно да ги видя по-близо, а не само на тренировки”, каза Дочев.

Треньорът коментира и привличането на нови играчи. Утре трябва да пристигне италианецът Фабрицио Грило, а се водят преговори с нападателя Килиан Шеридън. “Още нямаме конкретен отговор, искаме да привлечем още двама футболисти. Да се надяваме до заминаването в Германия да ги вземем и там да работим само по тактическата част. Досега наблягахме само в кондиционен аспект, а в Германия ще изчистим игровата си линия. Доволен съм от новите попълнения, Акуаро се справи много добре. Нелсън беше доста изморен, той не е играл 4 месеца. Имаше 2-3 хубави положения, които показват какъв потенциал има. Тиеро в центъра на терена беше безгрешен, намира се в добра форма, имаше силни единоборства. За нас е правилният човек. Чужденците при всяко положение повишават класата на ЦСКА”, допълни наставникът.

“По всяка вероятност за Германия няма да заминат 4 човека. Всичко зависи от евентуалните две нови попълнения. Чак след това мога да кажа групата за втория лагер. Изпробвах Костадин Стоянов като централен защитник, а Виданов като бек. В следващите мачове ще продължа да правя експерименти, за да мога да изчиствам нещата. Искам да играем 4-4-2, тази схема подхожда на ЦСКА. Пак ви казвам, не играхме красив футбол, но момчетата се постараха и искаха да спечелят. Знам, че имаме много работа”, завърши треньорът./БЛИЦ