Павел Дочев вече не е треньор на ЦСКА. Ето някои подробности около престоя на наставника на “Армията”.

*Вече бившият треньор на ЦСКА Павел Дочев води тима само в 3 мача от “А” група и в 2 от Лига Европа. В първенството той не успя да постигне победа – равенство (2:2 с Видима-Раковски) и две загуби (0:1 от Левски и 1:2 от Черноморец). Начело на тима Дочев постигна два успеха срещу полупрофесионалния Клифтънвил в Лига Европа (3:0 и 2:1) и класира тима за плейофите в турнира.

*Павел Дочев бе официално представен за треньор на ЦСКА на 13 май, когато обяви, че подписва договор за 2 години. Отборът проведе подготовка в Германия, където записа следните резултати: 1:0 срещу Арминия (Билефелд), 5:0 срещу Ферл, 4:3 срещу Хановер 96 II, 3:1 срещу ПАОК, 1:3 от Рот Вайс с 1:3. Последва катастрофалната загуба на официалното представяне на ЦСКА с 2:5 от Олимпиакос (Никозия), както и поражението от Левски в първия кръг на новия сезон.

*Дочев се нарежда на едно от челните места за най-бързо напуснал треньор на ЦСКА за последните 15 години. По-малко срещи от него начело на “червените” са били Александър Станков и Стоян Йорданов. През пролетта на 2001 година отборът начело със Сашо Станков пада два пъти поред от Литекс – за първенство и за купа, след което на пожар е върнат Енрико Катуци. Също 2 двубоя треньор на отбора е бил Стоян Йорданов – през пролетта на 2002 година. По време на плейофите в първенството италианецът Луиджи Симони си тръгва, а Стоян Йорданов доизкарва шампионата, като записва победа над Левски с 1:0 и загуба от Литекс с 0:1. Тази пролет румънецът Йоан Андоне остана в ЦСКА за 6 двубоя, колкото има и Спас Джевизов през пролетта на 2000 година.

*Павел Дочев бе четвъртият треньор на ЦСКА от началото на годината до момента. В първите дни на 2010 година Любослав Пенев все още бе треньор на тима, след което бе сменен от Йоан Андоне. Румънецът се задържа за 6 мача и бе уволнен, а на негово място остана Адалберт Зафиров, който успя да вдигне отбора и да го класира на второ място в първенството. След края на сезона шефовете от “Титан” не оставиха Зафиров, а назначиха Павел Дочев.

Мачовете на Павел Дочев начело на ЦСКА

“А” група
1 кръг,
ЦСКА – Левски 0:1
2 кръг, ЦСКА – Черноморец 1:2
3 кръг, Видима-Раковски – ЦСКА 2:2
Общо в “А” група: 3 мача, 1 равенство, 2 загуби, г.р. 3:5

Лига Европа
3 предварителен кръг
ЦСКА – Клифтънвил (Северна Ирландия) 3:0
Клифтънвил – ЦСКА 1:2
Общо в Лига Европа: 2 мача, 2 победи, г.р. 5:1
Общо начело на ЦСКА: 5 мача, 2 победи, 1 равенство, 2 загуби, г.р. 8:6