Легендарният нападател на Левски Павел Панов заяви, че дербито между двата ни гранда винаги ще бъде интересно независимо от състоянието на отборите и точковия им актив.

“Понякога е ставало така, че ние сме били по-слаби и ЦСКА са ни побеждавали и обратното. В последните години в Левски има недостиг на лидери, затова всички сега говорят за Гонзо. Защото той е човек, който може да обедини отбора, издава постоянна непримиримост, хъс и желание за победа. При отсъствието на лидера често колективът го заменя, но не съм сигурен дали в случая ще се получи. Само в част от последните мачове Левски показа, че има силен колектив. В останалите се разчиташе на епизодични прояви и индивидуални решение на дадени играчи. Аз съм твърдо против привличането на чужденци, защото те с нищо не са по-добри от българските играчи. Доказателството, в ЦСКА и Левски лидерите в момента са българи. Това са Георги Иванов и Тодор Янчев. Наистина се възхищавам от играта на Янчев, това момче се раздава във всеки мач на 100 процента. Без да обиждам чужденците, но те как да разберат какво е да излезеш със синята или червената фланелка”, каза Панов.

“Имам 22 мача срещу ЦСКА и всеки ми е скъп и мил, защото съм играл пред 60-70 хиляди зрители. Никога обаче не ми е задаван въпросът дали този двубой може да бъде уреден. Напоследък обаче нещата се промениха, говори се все повече за залози, за черно тото. Ако разбера и дори да видя, че става уговорка между ЦСКА и Левски, няма да го повярвам”, завърши “синята” легенда./БЛИЦ