Викторио Павлов е новият старши треньор на “Ботев” (Враца). Назначението на 41-годишния специалист беше обявено от председателя на клуба и кмет на Община Враца Николай Иванов.

“Днес проведохме среща с треньора за уточняване на всички параметри относно договора му с клуба”, коментира Иванов.

Викторио Павлов, който досега бе треньор в ДЮШ на “Левски”, ще наследи Бойко Величков, който бе осводобен от ръководството на врачани след края на първенството. Договорът между Викторио Павлов и “Ботев” (Враца) ще бъде подписан в петък (20 юни). Продължителността на контракта между двете страни все още не е уточнен.

Първото занимание на отбора под ръководството на новия наставник е насрочено за 23 юни. Тогава се очаква да бъде и официалното представяне на Викторио Павлов.

Кариерата си на футболист Павлов започва в ЦСКА през 1989 година, когато Димитър Пенев го налага в първия тим. Играе още в Локомотив (София), Шумен, “Левски”, Славия, Пансерайкос (Гърция) и в Лонгорес (Испания). От 2005 година е треньор на дублиращия тим на “Левски”. През 2008 година за кратко поема Локомотив (Мездра), а през април 2012-a в тандем с Ясен Петров са треньори на “Левски”.