ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболните национали трябва да си отварят очите на четири, за да не последват съдбата на един голям вратар, който достигна дъното – Владислав Стоянов.

Казват, че Владо е бил определян за талант №1 на България за всички времена под седемметровата рамка. Впоследствие обаче Стоянов застана под друга рамка. Рамката на кошмара, от която Лудогорец го отърва. За съжаление – само временно, защото днес Владо пази за… Тунджа от ямболското село Тенево. Да, същият този Владислав, спасявал две дузпи за Кристиано Роналдо.  

200 лв Начален Бонус Спорт!

Стоянов има два огромни минуса – прекаленото самочувствие и връзката с хазарта. Заради тях кариерата му се сгромоляса в Молдова, въпреки че там го бяха избрали за №1. Но вместо да се задържи на поста, Владо взе да слиза надолу по стъпалата на живота. Комарът така го хапеше, че той не виждаше и не чуваше.

После Лудогорец му подаде ръка, изчиствайки задълженията му. Уби залепналия за тялото  му комар, изсмукващ кръвта и силите му. И Стоянов възкръсна в Разград.

Комарът обаче се завърна, а Владо пак го прие в обятията си.  За да тръгне отново към дъното, оказало се… бездънно, биейки дузпа на себе си. 

Има и други примери в историята, когато я хазартът, я алкохолът, са катурвали бъдещи звезди от футболния небосклон.  Но тази с Владо е една от най-тъжните и най-актуалните.

Не знам дали настоящите ни национали политат към комара, но е сигурно едно – на някои самочувствието им идва повечко. Доста повечко. Не се ли преборят първо с него, не се ли преборят първо със себе си, вероятността да постигнат нещо на терена ще започне да се топи.

Ако нямаш излишно самочувствие, няма да залиташ по кривите улици. Ако пък не залиташ по кривите улици, комарът на хазарта няма да те ухапе и зарази... Иначе повечето национали ще се окажат в бездънното... дъно. 
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ