Бившият футболист на “Левски” Предрад Пажин за пореден път нападна ръководство. Според натурализирания българин, селекцията на “Герена” е сбъркана и твърде слаба.

”Левски” не ми харесва. И то не само тази пролет, а от две години, отборът няма никакъв напредък. Едно е оптимизмът, съвсем друго реалността. Истината е, че от 3-4 години клубът не прави качествена селекция. Отборът в момента е на много ниско ниво. Говоря като качество на футболистите. Иначе “Левски” винаги ще си остане голям клуб, голямо име. Но явно нещо много сериозно куца. Защото това нещо в момента не прилича на този “Левски”, който аз познавам", заяви Пажин в интервю пред “Тема спорт”.

"Наясно съм, че качествената стока струва пари, но за некачествена да плащаш е абсурд. Това е голяма издънка. Миналата година по това време казах, че “Левски” разполага с отбор за шесто място, тогава заемаше и тази позиция... Сега не е по-различно. В момента се намирам на едно строително изложение. Много хора ме спират и питат - "Ще станем ли шампиони?". За мен е по-добре “Левски” да не става шампион. И на мен ми се иска сините винаги да са първи и да взимат титлата, но с този отбор ще е голяма излагация. Повтарям - голяма излагация. Защото след като станеш шампион, ще трябва да представяш България в Европа. И там ще дойде излагането", допълни той.

“Треньорът винаги има вина. Когато побеждаваш – фактор №1 е треньорът, ако падаш, фактор №1 отново е треньорът. Според мен “Левски” не е подготвен добре физически, пролича си в мача с Монтана. Действа бавно, тромаво. Познавам Илиан и знам, че е амбициозен, имаше добри резултати в Берое. Но на “Герена” не му се получава, не знам дали е от напрежението, че е в голям клуб. Който и да е треньор обаче няма да се справи със ситуацията на “Герена” в момента. Просто защото няма за какво да се хване, футболистите толкова си могат. А изглежда нямат и мотивация и желание, въпреки че взимат добри пари”, завършва Пажин./БЛИЦ