Трима ключови футболисти на Локомотив (Мездра) ще пропуснат 1/8-финалната среща в турнира за Купата на България срещу Берое. Двубоят е утре от 13:00 часа. Това са капитанът Страти Илиев, който е наказан, натурализираният сръбски защитник Предраг Пажин, който се е прибрал спешно в родината си заради семейни проблеми, и младежкият национал Страхил Попов, чиято травма на глезена все още не е отшумяла.

В отсъствието на Илиев и Попов титуляри в халфовата линия най-вероятно ще започнат ганаецът Майкъл Тевия и Димитър Петков. В центъра на отбраната пък ще си партнират Николай Христозов и Даниел Моралес. Проблемите в нападението на "червено-черните" са свързани с голмайстора Исмаил Иса, който има контузия на коляното.

В завършилия наскоро есенен дял от първенството Локо (Мз) победи като домакин Берое с 2:1. Двата отбора са играли три пъти помежду си в турнира за Купата на Съветската армия и в турнира за Купата на НРБ. Балансът е 2 победи и 1 загуба в полза на „железничарите”, при голово съотношение 6:7 - 1976/77 Купа на Съветската армия 1/16-финали Берое - Локо (Мз) 6:1 (автогол на Минчев от домакините), 1981/82 Купа на НРБ за класиране от 17-то до 32-ро място Берое - Локо (Мз) 1:3 (Емил Маринов, Цецо Димитров, Радослав Панов) и 1982/83 Купа на НРБ заключителна фаза Локо (Мз) - Берое 2:0 (Тахир Менков, Атанас Атанасов).

1/8-финалите за Купата на България между 13-я и 8-я на полусезона в "А" група е в неделя (13 декември) от 13:00 часа на градския стадион в Мездра. Той ще бъде ръководен от столична съдийска бригада с главен рефер Ангел Ангелов.

Ако момчетата на старши треньора Войн Войнов елиминират Берое, за пръв път в 80-годишната история на клуба ще се класират за 1/4-финалите на турнира за Купата на България. /БЛИЦ